DNR Solutions Table – First Meeting May 30, 2018, 8:30-2:30

Skamokawa Resort -- 1391 West State Route 4 Skamokawa WA

Objectives

- Begin to get to know one another and determine how we'd like to work together
- Begin to understand where one another are coming from and what we each hope to accomplish individually and as a group
- Understand the scope and reach of this effort
- Determine where to start and what to do next

Agenda

8:30	Meet, Get Settled (15 minutes)
	Coffee will be available
8:45	Opening Remarks (1 hour 15 minutes)
	The Commissioner for Public Lands will open with the high-level context for this
	effort, the challenges at hand, and her reasons for convening the Solutions
	Table.
	Each participant will briefly discuss their interest in participating.
10:00	Break
10:15	Striving for convergence (1 hour)
	Types of conflict and examples of breakthroughs
	 Wisdom from the group about what works – your experiences and thoughts
	Moving forward together (developing ground rules)
11:15	Diving in (1 hour)
	 Where we're starting from; updates on statuses of related processes
	Scope and geography of this effort
	 Potential discussion topics/areas of opportunity (from interviews)
	 What additional ideas/discussion topics are of interest?
	Where does it make the most sense to start?
	 In light of all of today's conversation, begin to distill what we want to
	accomplish together (developing a mission statement)
12:15	Lunch
	Discussion may continue over lunch
12:45	Diving in (1 hour and 15 min)
	Continued
2:00	Next steps and closing thoughts (30 minutes)
2:30	Adjourn

Morning coffee and pastries and lunch will be provided for Solutions Table members. Please dress casually.